Tomatensoep-groentesoep

Maak binnen een uur je volledig zelfgemaakte tomaten-groentesoep. Niets uit een pakje en helemaal vers.
Het recept voor deze vitaminebom is ideaal voor kinderen die denken dat ze geen groenten lusten. En dus ook fantastisch voor ouders die helemaal gek worden van hun kinderen die niets eten dat groen is of gezond is. Met lekkere zelfgedraaide soepballetjes, maar het kan natuurlijk ook prima vegetarisch.
tomatensoep zelf maken recept 3
Ingrediënten
Kilo of meer lekkere tomaten
Grote ui, of 2
Zout, peper en olijfolie
Wat kruiden, zoals tijm, rozemarijn, marjolein
Paar wortelen en champignons
Stukken bloemkool en broccoli
Paar teentjes knoflook

Maar, doe er vooral bij wat je lekker vindt.

Voor de soepballetjes
200 tot 300 gram gehakt

Recept vitaminebom
Scheutje olijfolie in een flinke pantomatensoep zelf maken recept 4
Uien snijden, grof is prima en in de pan lekker aanfruiten. Knoflook hakken en bij de uien gooien. tomatensoep zelf maken recept 7Tomaten in grote stukken snijden, en hop de pan in. Zachtjes laten pruttelen met de deksel op de pan. Zout, marjolein en tijm toevoegen en een heel klein beetje rozemarijn.Tomatensoep recept
Wortelen in stukken hakken. Champignons, bloemkool en
broccoli in stukken snijden.
Deksel op de pan en twintig minuten heel zachtjes laten pruttelen. Heel zachtjes laten pruttelen dus en tussendoor eventjes snoepen van de heerlijke bouillon.

Ondertussen de balletjes draaien. Doe zout en peper bij het gehakt en kneed het goed door elkaar. Draai hele kleine soepballetjes, zo groot als kleine knikkers. Ze zetten uit in de soep.
SoepballetjesMooie soepballencompositie.

We gaan pureren met de staafmixer. Je kunt ook stiekem even proeven, want de groenteprut is nu al heel lekker.tomatensoep zelf maken recept 9-9-8Rustig beginnen, daarna wat sneller.tomatensoep zelf maken recept 9-9-9Even proeven en eventueel peper en zout toevoegen.
Wil je een vegetarische soep, dan ben je klaar.

Vervolgens gaan alle ballen de soep in. Soepballen draaien recept zelf makenNog twintig minuten heel zachtjes laten pruttelen, niet koken.tomatensoep zelf maken recept 9-9-9-8
Video met de ingrediënten en het recept om je vitaminebom zelf te maken
[youtube]Tn11DZdgLqI[/youtube]
Werkt de link naar de video niet? Klik hier.