Zelf braadworst maken

Maak zelf de lekkerste braadworst met ons eenvoudige recept. Als je deze worst hebt geproefd of aan anderen hebt laten proeven, merk je het verschil tussen ambachtelijk gemaakte braadworst en worst uit de supermarkt. Je wilt dan nooit meer een worst van de super.

Bratwurst
Duitse braadworst, ofwel Duitse bratwurst, is zeer populair, niet alleen in Duitsland, maar wereldwijd. In Duitsland zelf wordt bratwurst beschouwd als een traditionele en iconische delicatesse, en het wordt vaak geassocieerd met festivals, markten en familiebijeenkomsten, vooral tijdens de zomermaanden wanneer barbecues en buitenactiviteiten populair zijn.

Traditie
De populariteit van Duitse braadworst strekt zich echter verder uit dan alleen Duitsland. Het is een geliefd gerecht in vele delen van de wereld, vooral in landen met sterke Duitse culturele invloeden of waar Duitse gerechten en tradities zijn overgenomen.

Liefhebbers
Bratwurst is vaak te vinden op menu’s van restaurants, foodtrucks en eetkraampjes, niet alleen in Europa maar ook in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en andere delen van de wereld. Het is een favoriet onder liefhebbers van worst en wordt gewaardeerd vanwege zijn smaakvolle kruiden en veelzijdigheid in bereidingswijzen, zoals grillen, bakken of koken.

Kortom, Duitse braadworst geniet een aanzienlijke populariteit en heeft een stevige plaats in de internationale culinaire scene vanwege zijn heerlijke smaak en culturele betekenis.

We hebben alle stappen voor huisgemaakte braadworst eenvoudig uitgelegd.

Recept hoe maak je zelf worst braadworstHuisgemaakt
Het is geen Hollandse snack, de Duitse braadworst, maar wij zijn er ook gek op. Zelf worst maken is iets wat ik al een tijd wilde doen. Dankzij Ed heb ik voor het eerst zelf braadworst gemaakt. Ik maak natuurlijk al frikandellen, kroketten en alle andere snacks zelf, maar huisgemaakte worst nog niet.

Recept zelf worst maken

Hoe maak je zelf worst?
Er zijn natuurlijk ook heel veel verschillende soorten worsten, zoals grillworst, braadworst, rookworst, knakworst, ossenworst, merguez worstjes en natuurlijk de salami en chorizo. De lijst met worsten is eindeloos, maar wij maken in deze video braadworst.

In de video onderaan deze pagina zie je hoe je zelf worst kunt maken.Braadworst maken

Hieronder zie je de ingrediënten die wij hebben gebruikt voor onze zelfgemaakte braadworst.

Ingrediënten braadworst
500 gram varkensschouder
500 gram kinnebak
10 gram braadworstkruiden zonder zout
100 ml ijswater
1 gram gemalen piment
5 gram ascorbinezuur
15 gram kleurzout
2 theelepels knoflookpoeder
20 gram magere melkpoeder
5 gram fosfaat
Venkelzaad
Varkensdarmen maat 30/32
Katoenkoord Rood/Wit 32 draads

Video zelf braadworst maken

Zelf frikandellen maken
Maak zelf de lekkerste frikandel met ons eenvoudige recept
Ga naar recept
Zelfgemaakte frikandellen