Snack Pikanto – Gehaktstaaf zelf maken

Hoe maak je zelf een Pikanto ook wel Gehaktstaaf, zoals je kunt kopen bij de snackbar, het tankstation of van Mora in de supermarkt. Zelf maken en frituren is natuurlijk nóg lekkerder 🙂

Ingrediënten voor 5 Pikanto’s – Gehaktstaven
Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk recept200 gram kipfilet
300 gram gehakt half-om-half,
1 eetlepel paneermeel
1/2 tl zwarte peper
1/4 tl komijnpoeder
1/4 tl korianderpoeder
1/8 tl nootmuskaatpoeder
1/4 tl cayennepoeder
1/2 tl zout, 1 el ketjap manis
1/4 ui
1/3 rode parika
1/2 tl sambal oelek

Recept Pikanto – Gehaktstaaf
Hak het vlees in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn.Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptHak de ui en de paprika fijn en voeg met de ketjap, het zout en de sambal toe aan het vlees. Doe er alle kruiden erbij en mix alles goed door elkaar.

Neem 120 gram gehakt en maak van de bal een rol. Maak je handen een beetje vochtig, dat rolt makkelijker.Picanto - Gehaktstaaf zelf makenZet een pan met water op vuur en brengt het tot net onder de kook. Rol de rauwe gehaktrol in huishoudfolie.Picanto - Gehaktstaaf zelf makenDoe de rauwe Pikanto – Gehaktstaaf 10 minuten in de pan met heet water.

Neem na 10 minuten de gekookte Pikanto – Gehaktstaaf uit de pan.Picanto - Gehaktstaaf zelf makenDe Picanto – Gehaktstaaf is klaar om in te vriezen of te frituren.

Frituren op 180 graden
Ontdooid: 3 á 4 minuten.
Bevroren minuutje langer.Pikanto frituren - GehaktstaafKlaar is je zelfgemaakte Pikanto – GehaktstaafPikanto Gehaktstaaf recept snack zelf makenSnack Smakelijk! @Boerop

Video:  Hoe maak je een Pikanto – Gehaktstaaf?

>> Bekijk video op YouTube