Pikanto – Gehaktstaaf

Snack Pikanto – Gehaktstaaf zelf maken

Hoe maak je zelf een Pikanto ook wel Gehaktstaaf, zoals je kunt kopen bij de snackbar, het tankstation of van Mora in de supermarkt. Zelf maken en frituren is natuurlijk nóg lekkerder.

De Gehaktstaaf is een begrip voor mensen die vaak onderweg zijn. Zoals vertegenwoordigers en vrachtwagenchauffeurs, maar ik ben ook wel eens gered door deze heerlijke tankstationsnack. Je rijdt een stuk en wordt flauw. Dan redt de Pikanto, die we dus ook wel gehaktstaaf noemen, je van een hongerklop of dip.
Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptIngrediënten voor 5 Pikanto’s – Gehaktstaven
200 gram kipfilet
300 gram gehakt half-om-half,
1 eetlepel paneermeel
1/2 tl zwarte peper
1/4 tl komijnpoeder
1/4 tl korianderpoeder
1/8 tl nootmuskaatpoeder
1/4 tl cayennepoeder
1/2 tl zout, 1 el ketjap manis
1/4 ui
1/3 rode parika
1/2 tl sambal oelek

Recept Pikanto – Gehaktstaaf
Hak het vlees in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn.Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptHak de ui en de paprika fijn en voeg met de ketjap, het zout en de sambal toe aan het vlees. Doe er alle kruiden erbij en mix alles goed door elkaar.

Neem 120 gram gehakt en maak van de bal een rol. Maak je handen een beetje vochtig, dat rolt makkelijker.Picanto - Gehaktstaaf zelf makenZet een pan met water op vuur en brengt het tot net onder de kook. Rol de rauwe gehaktrol in huishoudfolie.Picanto - Gehaktstaaf zelf makenDoe de rauwe Gehaktstaaf 10 minuten in de pan met heet water.
Neem na 10 minuten de gekookte Pikanto uit de pan.Picanto - Gehaktstaaf zelf makenDe Picanto – Gehaktstaaf is klaar om in te vriezen, frituren of af te bakken in de AirFyer.

Frituren op 175 graden
Bevroren: 7 minuten
Ontdooid: 4 minuten

Airfryer op 200 graden
Bevroren: 8 minutenPikanto frituren - GehaktstaafAls laatste het antwoord op een vraag die we vaak binnenkrijgen over de snacks. Hoe ziet een Pikanto – gehaktstaaf er van binnen uit?Pikanto Gehaktstaaf recept snack zelf maken

Video:  Hoe maak je een Pikanto – Gehaktstaaf?

>> Bekijk video op YouTube

Speciaaltje Febo
Maak zelf het heerlijke Speciaaltje van de Febo
Naar het recept
Speciaaltje Febo zelf maken recept