Ovensnacks

Ovensnacks – Snacks in de oven bakken

Naast de frituurpan, onze favoriet, heb je tegenwoordig ook de airfryer en natuurlijk de oven om snacks in af te bakken. Hoewel je de meeste snacks in de oven kunt afbakken, zijn we nog steeds niet enthousiast over alle snacks uit de oven.

Snacks uit de oven zijn overigens niet gezonder dan uit de frituurpan, omdat ovensnacks eerst worden gefrituurd, ingevroren en vervolgens kun je ze in de oven afbakken. Maar, hoelang moeten snacks in de oven?

Kroketten uit de oven
Als je de kroketten hebt gemaakt volgens onze recepten, dan frituur je de kroket voor, zoals je doet met voorbakken, volgens de richttijd bij het recept. Vervolgens kun je de onderstaande baktijden aanhouden.

Verwarm je oven goed voor en bak ze op:
Hetelucht 220°C = icoontje met propellertje = +/- 15 minuten.
Elektrisch 240°C = icoontje met boven- en onderwarmte = +/- 15 minuten.

Leg de bevroren kroketten op een ovenrooster en gebruik geen bakpapier. Leg onderin de oven een schaal of aluminiumfolie om olie op te vangen.
Schuif het rooster in het midden van de oven en bak de kroketten in +/- 15 minuten af. Elke oven is anders, dus de baktijd kan ook iets verschillen. Wij geven een richttijd.

Haal na het bakken de kroketten uit de oven en laat ze op het rooster minimaal 2 minuten rusten voor een goede krokante korst.

Overige snacks
We zijn nog bezig om uit te proberen hoelang frikandellen, kaassoufflés, bamihappen, kipnuggets, nasischijven en loempia’s in de oven  moeten bakken, voor een lekker resultaat.

Is een Airfryer hetzelfde als een oven?
Ja, een Airfryer is hetzelfde als een heteluchtoven. >> Lees verder