Kipragout

Recept kipragout

Een heerlijk recept om zelf kipragout te maken. Heel eenvoudig en altijd een succes, bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner op het kerstmenu: Bladerdeegbakje gevuld met ragout van kip, een heerlijk pasteitje.

Ragout met kip receptMaar de ragout is natuurlijk ook heel lekker over pasta, rijst of op een boterham. Als snackmakers gebruiken we deze ragout als basis voor kroketten en bitterballen.

Ingrediënten kipragout

500 gram kipfilet
Flinke wortel
Paar champignons
Uitje
Zout, peper en nootmuskaat
100 gram roomboter
130 gram bloem,
Teentje knoflook
Olijfolie en boter om te bakken
500 ml water

Video: Recept ragout met kip


>> Bekijk video op YouTube

Kipkroket maken

De kippenragout is onze basis voor heerlijke zelfgemaakte kroketten met kip en bitterballen met kip.

Wat is Ragout?
Ragout is een gerecht met een rijke, smaakvolle saus dat traditioneel bestaat uit stukjes vlees, groenten en soms ook kruiden. Het wordt vaak langzaam gekookt om de smaken goed te laten samenkomen en een heerlijke smaak te ontwikkelen.
Heerlijk is ook de vegetarische ragout.

Smaakvol
Er zijn verschillende soorten ragout, afhankelijk van de culinaire traditie en het land. In de Franse keuken is ragout een stoofpotachtig gerecht dat meestal vlees (zoals rundvlees, kip, lam of wild) en groenten bevat. Het vlees wordt in stukjes gesneden en gebakken of gestoofd in een smaakvolle saus met groenten zoals uien, wortelen, selderij en champignons. Kruiden en specerijen worden vaak toegevoegd om de smaak te verrijken.

Ragout kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het wordt vaak gegeten met rijst, pasta, aardappelpuree of brood. Het is een veelzijdig gerecht dat zich goed leent om te worden aangepast naar persoonlijke smaak en voorkeuren.

In Nederland eten we vaak ragout in een bladerdeegbakje, een ragoutbakje. De bekendste is van Jos Poell.

Recept zelf bitterballen maken
Eenvoudige recept om zelf bitterballen te maken.
Ga naar recept
Zelf Bitterballen maken recept