Viandel

Viandel zelf maken – Recept

Viandel maken - receptHeerlijke viandellen maken met ons eenvoudige recept.
Makkelijk recept voor een heerlijke zelfgemaakte viandel. Lekker bij de snackbar, maar ook heel makkelijk thuis te maken en te frituren,  deze frikandel in een krokant jasje. Je maakt heel eenvoudig je huisgemaakte viandellen.

Ingrediënten voor 5 viandellen
Zelfgemaakte frikandellen250 gram kipfilet
100 gram gehakt half-om-half
1 eetlepel paneermeel
1/4 ui, teentje knoflook
1 theelepel zout, snuf peper
1 theelepel koriander,
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kardemon

Recept viandellen
We beginnen met het maken van frikandellen. Hak het vlees in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn.Zelfgemaakte frikandellenDoe er alle alle andere ingrediënten bij. Mix en hak alles door elkaar. Zorg dat het vlees heel fijn is.

Neem voor het vormen van de frikandel ongeveer 70 gram gehakt en rol er een worst van.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelLeg de rauwe frikandel op huishoudfolie en rol nog een beetje goed in vorm.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelZet een pan met water op het vuur, om de frikandel in de huishoudfolie te koken.

Kook de frikandel in de huishoudfolie 10 minuten in heet water.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelNa 10 minuten is de frikandel gekookt. Haal de aanstaande viandel uit de huishoudfolie. De huisgemaakte frikandel is klaar om gefrituurd of ingevroren te worden.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelFrituur, als je dat nu al wilt,  de ontdooide frikandel op 175 graden, ongeveer 2 á 3 minuten. Bevroren iets langer.
Maar… we gaan nu door met de viandellen.

Ingrediënten voor het krokante korstje van de viandel
1 ei
150 gram bloem
150 mil water
Snuf zoutViandel maken - receptDoe de bloem, het ei, het water en een snuf zout in een bak en klop het tot een glad beslag.Friandel met krokant korstje - ViandelRol een gekookte frikandel door het beslag en zorg dat de frikandel helemaal door het beslag omringd wordt.

Frituren van de viandel
Een ontdooide en bevroren viandel frituur je op 190 graden ongeveer 5 minuten.Viandel friturenJe zelfgemaakte frikandel in een crispy jasje is klaar. Lekker krokant van buiten en een heerlijke frikandel van binnen.Viandel zelf makenSnack smakelijk! @boerop

Video: Hoe maak je een viandel
[youtube]VlDUEUIEDec[/youtube]
>> Bekijk de video op YouTube

Dutch Crunchy, Crispy Fried Sausage, homemade Viandel.
Rezept knackige frikandel aus Holland, selbstgemacht zu hause.