Kipnuggets

Hoe maak je kipnuggets?

Heel eenvoudig met ons heerlijke recept voor Kip Nuggets. Je kunt ze kopen bij de snackbar, cafetaria, Kentucky Fried Chicken, supermarkt, McDonald’s McNuggets of de Burger King, maar zelf kipnuggets maken is zó lekker!

Ingrediënten kipnuggets
2 flinke kipfilets = +/- 500 gram
1 ei
120 gram bloem
2,5 deciliter water
2 tl. (= theelepel) zout
1 tl. uienpoeder
1/8 tl. knoflookpoeder
1/4 tl. witte peper
1 grote boterhamzak om te mixenHoe maak je kipnuggets? Heel eenvoudig met ons heerlijke recept voor Kip Nuggets. Breek de ei in een kom, doe de 2,5 dl. water erbij en kloppen maar en zet even apart.

Doe de 120 gram bloem in lege andere kom.
2 theelepels zout erbij. 1 theelepel uienpoeder, 1/8 theelepel knoflookpoeder en 1/4 theelepel witte peper toevoegen.Kip Nuggets - Kipnuggets McDonald'sDoe de kruiden- en bloemmix in een flinke boterham- of diepvrieszak.Kip Nuggets - Kipnuggets McDonald'sMix de boel een beetje door elkaar.Kip Nuggets - Kipnuggets McDonald'sSnij de kipfilet in stukjes. Hoe groot? Mag je zelf weten, maar deze zijn max. 5 cm. lang. Bijv. 5×3 cm. Maar je weet hoe groot kipnuggets ongeveer zijn.Chicken Nuggets McDonald'sDoe de stukjes kipfilet in de zak met bloem en kruiden en ga lekker schudden tot alles is bedekt.Kip Nuggets - KipnuggetsLekker schudden, misschien met een dansje erbij.
De eerste laag paneer is klaar. op naar de volgende paneerlaag.Kip Nuggets - KipnuggetsLeg de bebloemde stukjes kipfilet uit de zak in de kom met geklopt ei en water en meng alles goed door elkaar. (Zonder de bloem en kruiden uit de zak, want die gebruik je zo nog een keer).Kip Nuggets - Kipnuggets
Doe de kipfilet weer in de zak en hussel alles nog een keer goed door elkaar.Kip Nuggets - KipnuggetsDe nuggets zijn klaar om te frituren. Verwarm de frituurpan of een pan met olie op 180 graden.
Bevroren: 175 graden, 3 minuten
Ontdooid: 175 graden, 2 minutenChicken Nuggets McDonald'sZorg dat je kipnugget goud geel van kleur en goed gaar is.

En klaar zijn je zelfgemaakte Kip Nuggets! Kip Nuggets - KipnuggetsSnack smakelijk!

Video Hoe maak je kipnuggets[youtube]Qn3J077UVW4[/youtube]
>> Bekijk de video op YouTube