KFC style – Extra Crispy Kip Nuggets met de geheime kruiden van Kentucky Fried Chicken

Crispy Kip Nuggets

Maak zelf eenvoudig KFC style, extra Crispy Kip Nuggets met de geheime kruiden van Kentucky Fried Chicken.Crispy Kip Nugget

Ingrediënten KFC Crispy Nuggets
500 gram kipfilet
250 gram bloem
1 liter melk

12 Geheime kruiden KFC
2/3 eetlepel zout
1/2 eetlepel thijm
1/2 eetlepel basilicum
1/3 eetlepel oregano
1 eetlepel selderijzout
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel gedroogde mosterd
4 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels knoflookpoeder
1 eetlepel gemberpoeder
3 eetlepels witte peper
1/2 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel Ve-Tsin

Recept Kip Nuggets
Neem een mooie kipfilet.

Snij de kipfilet in twee stukken of alvast in nuggets (stukjes).
Doe een liter melk in een schaal en leg de kipfilet er in.Kipfilet KFCDek de schaal af met huishoudfolie. Zet de schaal een nacht in de koelkast.

Verzamel alle kruiden. Meet ze met een eetlepel af en strooi ze in een bakje.KFC style - Extra Crispy Kip Nuggets met de geheime kruiden van Kentucky Fried ChickenStrooi 250 gram bloem in een schaal. Gooi de kruiden bij de bloem. Hussel de boel lekker door elkaar.Geheime kruiden KFCDe volgende dag snij je de kipfilet in nuggets (stukjes), als je dat niet al had gedaan. Neem een stukje kipfilet en rol het door de kruiden-bloemmix.KFC style - Extra Crispy Kip Nuggets met de geheime kruiden van Kentucky Fried ChickenLeg de gekruide nugget in een schaal en ga verder met de volgende stukjes.
Als je alle nuggets hebt gekruid is het tijd voor de tweede ronde.

Zet een lege bak klaar en haal de gekruide nugget voor de tweede keer door de melk. En vervolgens nog een keer door de kruiden. Ga door tot je alle nuggets hebt gekruid.

Kip Nuggets frituren
Zet een frituurpan of een pan met bijvoorbeeld zonnebloemolie klaar en verhit tot 180 graden.Kip nuggets friturenFrituur de nuggets in +/- 5 minuten.

Heerlijk! Heerlijk krokant van buiten. Malse kipfilet van binnen.KFC style - Extra Crispy Kip Nuggets met de geheime kruiden van Kentucky Fried ChickenGeniet van je extra Crispy Kip Nuggets.
Snack smakelijk! Michael @Boerop

Video: Recept Crispy Kip Nuggets KFC style
>> Bekijk de video op YouTube