Nasischijf

Zelf een nasischijf maken

Een nasischijf, nasihap of nasiblok maak je zelf heel eenvoudig, met heerlijke nasi van binnen en een krokante korst van buiten.

Nasischijf zelf makenAls er geen snackbar of supermarkt in de buurt is, maak je de nasischijf helemaal zelf. Lekker frituren en snack smakelijk!

Ingrediënten nasihap
IMG_1082250 gram rijst
50 gram boter
60 gram bloem
2 blaadjes gelatine = 4 gram
100 gram kipfilet (of ander of geen vlees dat je lekker vindt. vegetarisch gaat ook prima)
1 kleine ui
1 grote teen knoflook
1/4 prei
100 gram witte kool, 1/4
winterwortel, 1/4 paprika
Half blikje (100 gram) doperwten,
1/4 eetlepel sambal oelek
Eetlepel gedroogde koriander
Halve rode peper
Kerriepoeder
1 eetlepel sojasaus
3 eetlepels ketjap manis
Zout en peper
Water
Zonnebloemolie,
Paneermeel
Drie eieren

Recept nasihap
Maak je wel eens nasi, dan kun je natuurlijk ook je eigen recept gebruiken.

Kook de rijst volgens de verpakking.
Leg twee gelatineblaadjes in koud water.
IMG_1140Roerbak de volgende ingrediënten 100 gram kipfilet, 1 kleine ui, 1 grote teen knoflook, 1/4 prei, 100 gram witte kool, 1/4 winterwortel, 1/4 paprika.

Wil je een vegetarische nasischijf maken, laat dan lekker het vlees weg. kan prima. Je kunt de gelatine vervangen door iets meer roux.Recept nasiblokIs de rijst klaar, voeg deze dan ook toe en roerbakken maar.Nasi recept voor nasischijfVoeg de volgende ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar. Half blikje (100 gram) doperwten, 1/4 eetlepel sambal oelek, eetlepel gedroogde koriander, halve rode peper, eetlepel, kerriepoeder, 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels ketjap manis, zout en peper.DoperwtenProef de nasi goed. De smaak mag iets sterker zijn, omdat er straks nog roux en gelatineblaadjes wordt toegevoegd en omdat tijdens het frituren iets van de smaak wordt verminderd. Maak het dus sterker van smaak!

Smelt voor de roux 50 gram boter in een pannetje.RouxVoeg 60 gram bloem toe en ‘bak’ de bloem twee minuten, zodat deze gaar wordt.

Voeg de roux toe aan de nasi en roer het op heel laag vuur goed door elkaar.Roux door de nasiZet het vuur uit, knijp de gelatineblaadjes uit, roer dit door de nasi-massa en proef nog een laatste keer.

Stort de vulling voor de nasischijven uit op een schaal, dienblad of ander plat plateau, bedekt met huishoudfolie of aluminiumfolie. De nasi-massa wordt ongeveer 2 cm dik. Zet de massa minimaal een paar uur en het liefst een nacht in de koelkast.Bamischijf zelf makenWe gaan paneren. Zet een bord klaar met geklopte eieren, paneermeel en bloem.Bamihap vormenDe nasi is na lekker stijf geworden en klaar om te worden gevormd. De massa is na het opstijven heel compact, maar dat wordt na het frituren weer minder. Dan krijg je de nasi-structuur weer terug.

De nasihappen worden +/- 4 x 8 centimeter groot en 2 cm dik.

Leg het nasiblok in de bloem en zorg dat het helemaal bebloemd wordt.Nasischijf in de bloem panerenLeg het nasiblok in de bloem en zorg dat het helemaal bebloemd wordt.

Vervolgens gaat het nasiblok in een badje van geklopt ei. Zorg dat het nasiblok helemaal rondom beëid is.Nasischijf door het eiLeg het nasiblok in een bed van paneermeel en zorg dat het helemaal omringd wordt door het vermalen geroosterde brood.Nasiblok panerenEven later is je eerste zelfgemaakte nasiblok klaar!

Een nasischijf maak je op dezelfde manier, alleen is de vorm rond.Nasischijf vormenDe nasihappen zijn gepaneerd en klaar om gefrituurd te worden.
IMG_1166Hoe lang frituur je de nasihap en nasischijf?

Ontdooid: 4 minuten frituren op 180 graden.
Bevroren: 7 minuten frituren op 175 graden.

Airfryer
De zelfgemaakte nasischijn moet je eerst invriezen, voordat je de snack bakt in de hetelucht friteuse.

Hoe lang moet een nasiblok bakken in de Airfryer?
Bevroren: 11 minuten op 200 graden.
Het beste is om de nasischijven voordat ze het mandje in gaan, even in te wrijven met een beetje olie.

Even later zijn je zelfgemaakte nasihap en nasischijf klaar!Nasischijf zelf makenHeerlijke nasi van binnen en een lekkere krokante korst van buiten!Nasischijf zelf makenVideo: Hoe maak je een nasischijf

>> Bekijk de video op YouTube

Traditional Dutch snack. Crispy fried Indonesian nasi. Dutch fried nasi disc.