Loempia

Hoe maak je een loempia?

Een lekker recept om heerlijke loempia’s met een krokante korst en een oosterse vulling helemaal zelf te maken. Dus ook de loempiavellen.
Je kunt een loempia kopen bij de Chinees, snackbar of in de supermarkt, maar er gaat niets boven zelf maken 🙂
Snack smakelijk!Loempia makenIngrediënten
Echte, maar moeilijk te maken loempiavellen
100 gram bloem
20 gram maizena
Eiwit van 1 ei
8 eetlepels water
Beetje zout.

Rcecept zelf loempa's maken - Loempia De vulling
Doe er in wat je lekker vindt, bijvoorbeeld taugé, ui, fijngesneden witte kool, dungesneden wortel, stukjes paprika en prei, teentje knoflook, wat gebakken of gekookte kipfilet, garnalen of stukjes ham, zout en peper.Ingrediënten loempiaRecept loempia’s
Natuurlijk kun je loempiavellen ook kopen, maar we maken ze liever lekker zelf 🙂
Vind je het moeilijk om de loempiavellen te maken? Bak dan van bloem, eieren, water en een snuf zout hele dunne pannenkoekjes (flensjes). We maken met dit recept de echte loempiavellen.

Rcecept zelf loempa's maken - LoempiaZeef de 100 gram bloem en de 20 gram maizena.
Loempiavellen makenKlop het eiwit van 1 ei los en voeg toe aan de bloem. Voeg 8 eetlepels water en een snuf zout toe. Maak er een mooi glad beslag van.

Loempiavellen maken beslagStrooi op een bord bloem, veel bloem, om plakken tegen te gaan. Stort het beslag op het bord. Strooi ook bloem óver het beslag.
Dek het beslag af met huishoudfolie en plaats het een uur in de koelkast.

Loempiavellen rollen
We gaan rollen en zorg daarbij dat het beslag continu onder de bloem zit, anders gaat het plakken en mislukken de loempiavellen.
Strooi bloem uit op het aanrecht en bestuif ook een deegroller.Rcecept zelf loempa's maken - LoempiaRol een keer over het deeg heen en deel het in twee stukken.
Rol het bebloemde beslag uit tot een lap die doorzichtig wordt. Doe het voorzichtig, om scheuren te voorkomen.
Verdeel het grote vel in 4 vierkante loempiavellen.Rcecept zelf loempa's maken - LoempiaKnip bakpapier in vierkante stukken. Daarop leggen we de loempiavellen.Rcecept zelf loempa's maken - LoempiaLeg de zelfgemaakte loempiavellen nog een half uur in de koelkast.

Vulling maken
Loempia’s kun je natuurlijk vullen met wat je lekker vindt, met vlees of vegetarisch.
Giet over taugé, fijngesneden witte kool, dungesneden ui en wortel, stukjes paprika en prei gekookt water.Ingrediënten loempia - VullingKies voor vegetarisch, of voor het aan de groente toevoegen van stukjes gekookte of in olie met een teentje knoflook gebakken kipfilet, stukjes ham of gekookte garnalen.Kip loempiaProef je vulling en voeg zout en peper naar smaak toe. Ook kun je bijv. sojasaus of ketap manis door de vulling mengen. Doe er vooral in wat je lekker vindt.Hoe maak je een loempia?Klop een eitje om de randen van het loempiavel dicht te plakken. Pak een loempiavel en smeer ei op twee randen.

Loempia vouwen
Vouw de randen dubbel. Dit hoeft niet persé, maar ik en met mij velen, vinden een dikke, krokante rand extra lekker 🙂Loempiavellen maken vouwenNeem wat vulling en leg het op het loempiavel.
Smeer ook de andere randen van het loempiavel in.Loempiavellen maken vouwen vullingVouw een deel van het loempiavel over de vulling. Vouw vervolgens ook de laatste flap van het loempiavel en druk een beetje aan.Loempia zelf makenDraai de loempia om, zodat de naad dicht wordt gedrukt, omdat het ei aan de vellen plakt.Loempia klaarKlaar is je huisgemaakte loempia. Je kunt de loempia direct frituren of invriezen.Loempia friturenFrituren van je zelfgemaakte loempia
Ontdooid: +/- 5 minuten
Bevroren: +/- 10 minutenLoempia makenLekkere knapperige korst van buiten en een oosterse vulling van binnen.Loempia makenSnack smakelijk! @boerop

Video: Hoe maak je loempia’s?
[youtube]G3yxbA9NMRg[/youtube]
>> Bekijk de video op YouTube

Recipe big Dutch Springroll
Rezept Sping Rolls
Recette Rouleaux de printemps