Mexicano – Carrero

Mexicano en Carrero maken

Een Snack Mexicano – Carrero zelf maken? Of de Chili rib? Zoals deze heerlijk pikante snack ook wel wordt genpoemd.
Hoe maak je een Mexicano van De Vries Snacks of de Carrero van Mora? Heel makkelijk, met ons lekkere recept.
Natuurlijk zijn ze ook heerlijk bij de snackbar of uit de supermarkt, waar ze dus ook wel Chili ribs worden genoemd, maar zelf maken en frituren of uit de airfryer is nóg veel lekkerder.Carerro Mexicano Chili rib binnenkantIngrediënten Mexicano – Carrero
250 gram kipfilet
100 gram gehakt half-om-half
1 eetlepel paneermeel
1/4 ui
Teentje knoflook
Eetlepel ketjap manis, 2 theelepels sambal
1 theelepel zout, snuf peper
1 champignon, kwart rode paprikaSnack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptRecept zelfgemaakte Mexicano’s en Carreoro’s
Doe alle ingrediënten in een keukenmixer of hak alles fijn met een staafmixer.Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptZorg dat je mooi fijn gehakt krijgt, Voor de smaak en voor het vormen.Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptWe gaan vormen. Maak van 140 gram gehakt een mooie, gladde plak.Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptVoor de inkepingen in de Mexicano – Carrero gebruik ik de vierkante handgreep van een pollepel. Maak de handgreep vochtig, zodat het gehakt niet blijft plakken.Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptEn klaar zijn de inkepingen in de Mexicano – Carrero.

Bevroren Chili rib
Bevroren Chili rib

Nu gaan we de rauwe Mexicano’s – Carrero’s koken. Zet een pan op het vuur en laat het tot net onder het kookpunt komen. Verpak de rauwe snack in huishoudfolie.Snack Mexicano - Carrero zelf maken - Makkelijk receptLeg het pakketje in het hete water en kook het 10 minuten. Pak het pakketje uit. Je kunt je zelfgemaakte Mexicano – Carerro invriezen of direct frituren.

Frituren Mexicano – Carrero
180 graden
Ontdooid: 2 minuten
Bevroren: 3 minuten

Airfryer
De zelfgemaakte Mexicano, Carrero of Chili rib kun je het beste eerst je eerst invriezen, voordat je ze bakt in de hetelucht friteuse. Ontdooid kan wel, maar ik geef de voorkeur aan bevroren.

Hoe lang moet de Mexicano bakken in de Airfryer?
Bevroren: 5 minuten op 200 graden
Ontdooid: 10 minuten op 200 graden

Chlli rib in de Airfryer
Chlli rib in de Airfryer

Hieronder een foto van een Carerro, Mexicano of Chili rib uit de Airfryer.En klaar is je heerlijke, huisgemaakte Mexicano – Carrero.

Chili rib
Chili rib

Video: Mexicano – Carrero zelf maken


>> Bekijk video op YouTube

Dutch snack. Fried meat.

Febo Speciaaltje zelf maken
Hoe maak je een Speciaaltje van de Febo? Het Speciaaltje is één van mijn favoriete snacks.
Ga naar recept
Speciaaltje Febo zelf maken recept