Frikandellen

Zelf frikandellen maken

Heerlijk met ons eenvoudige en vernieuwde recept.
Hoe maak je frikandellen? Die vraag krijgen we vaak. En, kun je ook frikandellen maken van alleen kip? Kipfrikandellen dus.

Vernieuwd recept!

Recept Frikandellen maken

>> Klik hier voor vernieuwde recept frikandel

Kipfrikandellen maken
>> Klik hier voor recept kipfrikandel

Lekker en makkelijk recept voor een heerlijke zelfgemaakte frikandel. Lekker bij de snackbar, maar ook heel makkelijk thuis te maken en te frituren. Je maakt heel eenvoudig je huisgemaakte frikandel speciaal.

Welk vlees?
Wij gebruiken kippenvlees, rundvlees en varkensvlees in dit recept. Geen paardenvlees. Dat doe ik weer als mijn dochter het huis uit is 🙂 Het varkensvlees maakt de frikandel lekker smeuïg. Maar het geheim zit er ook in, welk vlees je ook gebruikt, dat je het vlees heel fijn maalt en dat je het rauwe gehakt niet te lang kookt.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandel

Kruiden
Een frikandel heeft een speciale smaak, zoals je ook wel eens tegenkomt bij lekkere grillworst. Elke smaak verschilt, gelukkig, en dus kan het zijn dat jij meer of juist minder kruiden wilt toevoegen aan je zelfgemaakte frikandel. Vind je het de eerste keer iets de kruidig, doe er dan wat minder in, en andersom.

Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelFrikandel frituren
Frituur de ontdooide frikandel op 175 graden. Bevroren frituren duurt iets langer. Ontdooid heeft de voorkeur.

De frikandel is klaar als ie boven komt drijven, meestal na 2 à 3 minuten.En klaar is je zelfgemaakte frikandel. Snack smakelijk! @boerop


Video : Hoe maak je frikandellen


>> Bekijk de video op YouTube

Feestje?
Heb je een feestje of partijtje, dan kun je lekker mini-frikandelen maken. Ook heel eenvoudig. We hebben er een korte video over gemaakt met een makkelijk recept om zelf mini frikandellen te maken.

Febo Speciaaltje zelf maken
Hoe maak je een Speciaaltje van de Febo? Het Speciaaltje is één van mijn favoriete snacks.
Ga naar het recept
Speciaaltje Febo zelf maken recept