Zelf kroepoek bakken is heel eenvoudig, snel en lekker!

Zakjes gedroogde “krupuk” en cassave kun je kopen in de toko, online en in sommige supermarkten.
Het is een eenvoudig recept, iedereen kan het. Blijf er wel bij, want het gaat heel snel in de hete olie.
Iedereen smult van deze oosterse chips, als tussendoortje en bij heerlijk Chinees en Indonesisch eten een rijsttafel of als snack.Kroepoek zelf maken

Verschillende soorten en benodigdheden
Bij gewone krupuk is het hoofdingrediënt meestal garnaal. Probeer ook eens cassave voor lekkere cassavekroepoek, met als ingrediënt de eetbare wortelknol.
Veel meer dan gedroogde kroepoek, een wokpan, olie om te frituren, een schuimspaan en een schaal heb je niet nodig.Casave en Kroepoek zelf makenRecept kroepoek bakken
Doe zonnebloemolie of andere frituurolie in een wokpan. Verwarm de olie tot 180 graden. Casave en Kroepoek zelf makenOm te controleren of de olie heet genoeg is doe je een paar ongebakken kroepoekjes in de pan. Zet de kroepoek snel uit en komen ze snel naar boven, dan is de olie heet genoeg.
De kroepoekjes zijn klaar als ze boven zijn gedreven.

Blijf er altijd bij. Het gaat heel snel!Casave en Kroepoek zelf makenDe kroepoek even laten afkoelen. Ze zijn heel heet én wat taai als ze net uit de olie komen. Casave en kroepoek bakkenDSCN0066Zelf krupuk maken. Simpel, leuk én lekker! Eet smakelijk!

Bekijk de video hoe je zelf kroepoek kunt bakken