Frikandellen

Zelf frikandellen maken

Heerlijk met ons eenvoudige en vernieuwde recept.
Lekker en makkelijk recept voor een heerlijke zelfgemaakte frikandel. Lekker bij de snackbar, maar ook heel makkelijk thuis te maken en te frituren. Je maakt heel eenvoudig je huisgemaakte frikandel speciaal.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandel

Welk vlees?
Wij gebruiken kippenvlees, rundvlees en varkensvlees in dit recept. Geen paardenvlees. Dat doe ik weer als mijn dochter het huis uit is 🙂 Het varkensvlees maakt de frikandel lekker smeuïg. Maar het geheim zit er ook in, welk vlees je ook gebruikt, dat je het vlees heel fijn maalt en dat je het rauwe gehakt niet te lang kookt.

Kruiden
Een frikandel heeft een speciale smaak, zoals je ook wel eens tegenkomt bij lekkere grillworst. Elke smaak verschilt, gelukkig, en dus kan het zijn dat jij meer of juist minder kruiden wilt toevoegen aan je zelfgemaakte frikandel. Vind je het de eerste keer iets de kruidig, doe er dan wat minder in, en andersom.

Ingrediënten voor 5 frikandellen
Zelfgemaakte frikandellen250 gram kipfilet
100 gram gehakt half-om-half (Rundvlees/varkensvlees)
1 eetlepel paneermeel
1/4 ui, teentje knoflook
1 theelepel zout, snuf peper
1 theelepel koriander,
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kardemon

Recept frikandellen
Hak het vlees in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn.Zelfgemaakte frikandellenDoe er alle alle andere ingrediënten bij. Mix en hak alles door elkaar.

Fijn vlees
Zorg dat het vlees heel fijn is. Hoe fijner, hoe meer je de structuur krijgt van een echte frikandel. Wat een echte frikandel ook mag zijn. Daar mag gelukkig iedereen een eigen mening over hebben.

Neem voor het vormen van de frikandel ongeveer 70 gram gehakt en rol er een worst van.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelLeg de rauwe frikandel op huishoudfolie en rol nog een beetje goed in vorm.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelZet een pan met water op het vuur, om de frikandel in de huishoudfolie te garen.

Gaar de frikandel in de huishoudfolie, en het liefst daar omheen gewikkeld aluminiumfolie, 10 minuten in warm water. Niet langer, want dat wordt de kans op een droge, te gare frikandel groter. Niet koken. Het water moet ongeveer 70 graden zijn. Zo heet dat je je vinger er in kunt steken, maar het wel heel heet aanvoelt. Zoiets dus…Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelNa 10 minuten is de frikandel gekookt. Haal de frikandel uit de huishoudfolie.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelDe huisgemaakte frikandel is klaar om gefrituurd of ingevroren te worden.Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelFrikandel frituren
Frituur de ontdooide frikandel op 175 graden. Bevroren frituren duurt iets langer. Ontdooid heeft de voorkeur.

De frikandel is klaar als ie boven komt drijven, meestal na 2 à 3 minuten.Frituren frikandel snackEn klaar is je zelfgemaakte frikandel. Snack smakelijk! @boerop

Frikandellen maken - Eenvoudig recept - Heerlijke frikandelVideo : Hoe maak je frikandellen


>> Bekijk de video op YouTube

Feestje?
Heb je een feestje of partijtje, dan kun je lekker mini-frikandelen maken. Ook heel eenvoudig. We hebben er een korte video over gemaakt met een makkelijk recept om zelf mini frikandellen te maken.

>> Recipe Dutch Sausage, homemade Frikandel
>> Rezept Frikandel Special aus Holland, selbstgemacht zu hause