Hoe maak je naan – Indiaas brood

Naan maak je zelf eenvoudig en snel

De dari (=brood) uit India maak je snel en eenvoudig zelf met ons recept. Dus; Hoe maak je naan? lees je hier.

Ingrediënten
300 gram bloem
1/2 zakje gist
Theelepel zout
1/2 theelepel suiker
4 eetlepels gesmolten boter
125 ml melk
125 ml yoghurtHoe maak je naan? Recept Indiaas brood
Voeg aan 300 gram bloem een theelepel zout, een 1/2 theelepel suiker en een 1/2 zakje gist = 3 1/2 gram toe en lekker door elkaar husselen.

Maak een kuiltje in de bloem, voeg 1 á 2 eetlepels gesmolten boter, 125 ml melk en 125 ml yoghurt toe en kneed het geheel.Hoe maak je naan? Recept Indiaas brood
Kneed tot je een soepel deeg hebt. Is het deeg te droog? Voeg een likje melk toe. Te nat, voeg wat bloem toe. Als je het deeg indrukt en het veert terug, dan is het klaar.
Leg een klamme theedoek over de bak en laat het deeg 15 minuten staan.Hoe maak je naan? Recept Indiaas brood

Bestuif het aanrecht met bloem en verdeel het deeg in 5 á 6 deegballen. Rol de ballen uit tot een ovale vorm van een 1/2 centimeter.Hoe maak je naan? Recept Indiaas broodSmelt de rest van de boter om de broodjes aan één zijde mee in te smeren.Hoe maak je naan? Recept Indiaas broodBak de naan in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
Leg de beboterde zijde in de pan. Smeer nu ook de andere kant in met boter.Bak ongeveer 1 tot 1 1/2 minuut per kant. Hoe maak je naan? Recept Indiaas broodWikkel de naan vervolgens in aluminiumfolie tot je het gaat eten, anders wordt het brood te snel hard.

Uw eigen Indiase dari (naan) is klaar.
Heerlijk bij rijst en curry. Eet Smakelijk!

Bekijk de video en je ziet het volledige recept voor Indiaas dari- brood


>> Bekijk de video op YouTube